DIVERS.se

Dykresor

Startsidan 9 Dykresor
Återkoppla till Naturen Dykresor för alla!

Längtar ni efter att åka på dykresor igen?

Vi på DIVERS anordnar dykresor i nära samarbete med Scuba Travel! Vi har ett stort utbud av resmål över hela världen som är perfekta för alla dykare oavsett nivå och intresse.

DIVERS.se kan du boka din drömresa. Här du kan ta med dig både vänner och familj, även om de inte delar ditt intresse för dykning. På våra resor finns det något för alla! 

På våra resor erbjuder vi turkost vatten med fantastisk sikt, tropiska stränder, fiskar i massor, sköldpaddor och korallrev. Visst är det fantastiskt att dyka hemma i Sverige (och vi gör det ofta och gärna), men att titta på sköldpaddor, hajar och ”frog fish” i 28-gradigt vatten är inte dumt det heller.

Häng med på någon av våra roliga resor till jordens alla hörn.

Generellt gäller att resorna bokas och betalas till arrangörerna som anges vid varje resa och deras resegarantier gäller!

Resmål

En gång om året anordnar vi en resa till Egypten. Utöver det anordnas även en resa till en destination längre bort som exempelvis: Maldiverna, Filippinerna eller Indonesien. Information om resorna hittar du här på DIVERS.se.

Din Dykerfarenhet

Oavsett om du är en erfaren dykare eller om du precis har börjat dyka som Open Water Diver så finns det en resa som passar just för dig. Vissa resor kräver att du är en Advanced Open Water dykare. Saknar du AOW certifikat erbjuder DIVERS.se kurser. På DIVERS.se kan du boka alla utbildningar oavsett erfarenhet. Vi rekommenderar även att du tar ett NITROX certifikat innan resan. Om du väljer att dyka med NITROX får du längre dyktider och kortare ytintervaller. Genom att använda NITROX så känner du dig även piggare efter dyken och på så sätt får du ut så mycket som möjligt av din drömresa.

Vi på DIVERS.se har stor erfarenhet av att anordna dykresor för alla. Ta hjälp av oss så att du får uppleva den bästa semestern någonsin! Boka din resa i dag på DIVERS.se

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig!

Jag har redan läst om resan och vill boka nu. cool

Upplev Filippinerna med DIVERS.se
Malapascua, Anda och Dauin i sköna Visayas.
30 Mars – 15 april 2023

Filmen visar en av de destinationerna vi kommer att besöka som heter Dumaguete. Filmen skapades när vi var där på vår förra resa vintern 2020.

Upplev Filippinerna med DIVERS.se
Malapascua, Anda och Dauin i sköna Visayas.
30 Mars – 15 april 2023

Visayas i centrala Filippinerna är känt för fantastisk dykning och en rundresa här med besök till flera ställen är väldigt uppskattade. Du börjar resan med dykning vid paradisiska Malapascua Island, känt för sina rävhajar. Därefter åker du till den vackra ön Bohol och området i öster som kallas Anda som har fantastiska rev och underbar avkoppling. Avsluta i stil i Dauin som med sitt idylliska läge vid havet och ett klimat som är bra året runt och på det en helt fantastisk dykning där allt ligger nära så det här är en riktig pärla.

Flyg – Från Köpenhamn/Göteborg eller Stockholm – Cebu med Qatar inklusive 30 kg bagage och 1 handbagage.

Avkoppling och semester, lugnt tempo – Åk med till härliga Visayas i mars 2023. Max 16 personer får plats på resan med DIVERS.se. Du kommer att besöka tre helt olika platser under resan och ha möjlighet att koppla av mellan dykning och njuta av sol och bad. Det finns orsaker att många förälskar sig i Filippinerna med sina härliga resorter, sköna klimat, underbara dykning och fantastiska människor. Många åker hit igen, igen och igen. Tilläggsprogram med transfers och boende med frukost går såklart att ordna.

Ditt boende – Ocean Vida resort på ön Malapascua erbjuder bra boende direkt vid havet och med dykcentret precis bredvid. Här njuter du av dykning, sol, sköna stränder och varvar ner snabbt. Här finns den spännande rävhajen att uppleva för dig som vill. Tidiga morgnar och sen sköna dagar på beachen varvat med lite mer dykning är en skön start på din resa.
Efter 4 nätters avkoppling på Malapascua och skön dykning åker vi med färja till fantastiska Bohol och lyxiga Amun Ini resort i Anda. Här njuter du under 5 nätter av hög standard mitt i naturen och den fantastiska stranden som är helt separerad från andra och till det väldigt bra dykning med koraller och mycket fisk men även här finns chans att hitta mycket smått och spännande och dykningen är väldigt varierande här. Här finns också möjlighet till andra upplevelser på land.

Utanför Dumaguete ligger Atlantis resort och en dykresa hit är ofta mycket minnesvärd. Här erbjuds du mycket så kallad muckdiving som är bland den bästa i världen. Apo Island erbjuder till det sagolikt fina rev med härliga väggar klädda i koraller, gorgonier, svampdjur och här finns ett rikt marint liv med fiskar och många olika ryggradslösa djur. Här erbjuds frukost i boendet och här finns även restaurang, bar, massage, en pool och så naturligtvis dykning. 5 nätter kommer du att bo här.

Vem åker med på resan –  Ambassadör – DIVERS.se genomför den här resan som en resa för sina kunder och medlemmar men alla är välkomna att åka med. Anmäl dig direkt till DIVERS.se eller kontakta oss direkt.

Dykresor Åk i väg på en dykresa och upplev färggranna korallrev, spektakulära väggdyk och sällsynta fiskararter. Vi erbjuder Gruppresor dykresor till norra Sulawesi, Egypten, Bali, Filippinerna, Maldiverna, Indonesien mm. I sammarbete med Diving Travel Network. DIVERS.se

Jag har redan läst om resan och vill boka nu. cool

Dykning på Malapascua

I direkt anslutning till resorten Ocean Vida ligger dykcentret Sea Explorers. Dykcentret har tre komfortabla dykbåtar som tar dig till alla dykplatser i området kring Malapascua. De har flera duktiga guider och tar endast fyra dykare per guide när det är dags att dyka. Malapascua är främst känt för att ha väldigt bra hajdykning och vill man se rävhaje är det här ett utmärkt ställe att dyka på. I det djupa vattnet runt reven Monad Shoal och Kemod Shoal lever och jagar de här hajarna. Gillar du makrofotografering är du garanterad att få se olika nudingar men även frogfish, sjöhästar och olika sorters bläckfisk är vanligt här. (tre dagars dykning med två dyk per dag ingår här)

Dykning med Amun Ini Dive

Bohol Island ligger i mitten av den så kallade koralltriangeln, ett globalt centrum för marin biologisk mångfald med 76% av världens korallarter, 6 av världens 7 marina sköldpaddearter och över 2 000 revfiskarter. Amun Ini Dive ger dig bästa möjlighet att njuta av och uppleva detta vackra undervattensparadis. Anläggningen ligger i en lugn vit sandvik borta från trånga turistdestinationer där du kan koppla av och utforska de 33 dykplatserna som ligger i huvudsak mindre än 15 minuter från dykcentret.

Två guidade dyk görs på morgonen mellan frukost och lunch och ett på eftermiddagen, ett mandarinfiskdyk erbjuds kl 17 och nattdyk klockan 18. Du kan välja vilka dyk du vill göra den här resan där det ingår totalt 12 förbokade dyk (fyra dagar med tre dyk per dag ingår här). Amun Ini har fler än 33 dykplatser som sträcker sig från hisnande väggdykning med stora stim med fisk och sköldpaddor samt ett enormt urval av critters som pygmesjöhästar, taggiga sjöhästar, oändliga arter av nudingar, räkor, krabbor, blueringed octopus, mimic octopus, wunderpus, mototi, mandarinfisk och många många fler.

Alla dykande gäster uppmuntras att låta divemasters och instruktörspersonal få veta vad du särskilt önskar och vill se så våra guider kan välja dykplatsen efter önskemålen så fram med papper och penna och skriv ned dina önskemål. Bli inte förvånad om de hittar i alla fall 80% av det du har på din lista av de djur som normalt finns i området. 

 

Dykresor Åk i väg på en dykresa och upplev färggranna korallrev, spektakulära väggdyk och sällsynta fiskararter. Vi erbjuder Gruppresor dykresor till norra Sulawesi, Egypten, Bali, Filippinerna, Maldiverna, Indonesien mm. I sammarbete med Diving Travel Network. DIVERS.se

Dykning i Dauin

Dauin straxt söder om staden Dumaguete på ön Negros i centrala Visayas har blivit, och med all rätt, en av Filippinernas mest populära resmål för dykare senaste åren. Här finns den världskända ön Apo Island och även valhajarna I Oslob straxt norrut på södra Cebu har gjort regionen känd men det som är mest känt här är den fantastiska så kallade muckdivingen. Stora ytor med sand och lera och insprängt här och där oaser med koraller och rev och även en del konstgjorda rev för att öka på mängden fisk och artrikedomen. Här finns fiskar i alla tänkbara storlekar, färger och former, även hammarhaj och rävhaj samt revhajar ses ibland, främst ute vid Apo Island, men även stingrockor, örnrockor, mantor och annat ses här ibland.

De ryggradslösa djuren, bläckfiskar, nakensnäckor, kräftdjur och tagghudingar dominerar tillsammans med svampdjur, sjöpungar och olika koraller eller nässeldjur. Artrikedomen är fantastisk och alla dykplatser ligger relativt nära så det är sällan långa turer utom till just Apo Island eller Oslob. Dykningen är varierad och olika djur trivs mer eller mindre bra på olika platser varför den ena dagen sällan är den andra lik även om första anblicken kan verka som “Hjälp vad gör jag här”. Men hjälp av erfarna guider med vana ögon och kunskap om det marina livet så kommer du att kunna få uppleva mycket skoj och spännande med en mängd märkliga djur som du kanske rent av inte trodde eller visste fanns. (fyra dagars dykning med två dyk per dag ingår här)

Dauin är ett riktigt dykparadis och hit kan du åka året runt då vädret är relativt stabilit och området är väldigt lugnt och stillsamt. För dig som vill förlänga resan antingen i början eller efter Dauin är det fullt möjligt och vi hjälper dig hitta bra lösningar för detta.

Här  finns information om resan till  South St.Johns Livaboard Röda Havet Hösten 2019

red sea south st jhons 2019

Detta härliga gäng tillbringade en vecka på Röda havet tillsammans på båten M/Y Miss Nouran! Fantastisk dykning på många olika dykplatser som South St.Johns där vi fick uppleva magiska grottdykningar med härligt solljus som strilade in i grottornas öppningar. Vi har fått snorklar bland Delfiner, dyka med hajar, sköldpaddor sett otroligt vackra korallerrev, och mängder av andra vackra fiskar i deras naturliga miljö.
😎🐠🐟🐬🦈🐋🐡🐙🐢  Hoppas vi ses då👍

Här  finns en film från  South St.Johns där ni kan få insperation till magiska grottdykningar med härligt solljus. Filmen är skapad av Magnus Johansson, en av av våra dykkompisar på resan från 2019. Vi håller er uppdaterade här om när nästa resa lanseras vilket blir inom kort. Resan kommer att gå Hösten 2023.

Dykresor Åk i väg på en dykresa och upplev färggranna korallrev, spektakulära väggdyk och sällsynta fiskararter. Vi erbjuder Gruppresor dykresor till norra Sulawesi, Egypten, Bali, Filippinerna, Maldiverna, Indonesien mm. I sammarbete med Diving Travel Network. DIVERS.se
Dykresor Åk i väg på en dykresa och upplev färggranna korallrev, spektakulära väggdyk och sällsynta fiskararter. Vi erbjuder Gruppresor dykresor till norra Sulawesi, Egypten, Bali, Filippinerna, Maldiverna, Indonesien mm. I sammarbete med Diving Travel Network. DIVERS.se
Varukorg
There are no products in the cart!
Continue shopping
0