DIVERS.se

PADI Rescue Diver kurs

Startsidan 9 Dykutbildning 9 PADI Rescue Diver kurs

PADI Rescue Diver Kurs

PADI Rescue Diver @ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjwvaDE+In19@ DIVERS.se

På denna kursen lär du dig att se och uppmärksamma problem innan faran bli för stor och olyckor inträffar, men även hur du ska agera när olyckan trots allt är framme såväl ovan som under och på ytan. Du får praktiskt öva på bland annat hur man tar upp dykare från botten, söker försvunnen dykare, räddar och bogserar på ytan, agerar vid panik och larmar.

Du får också lära dig om de vanligaste förekommande sjukdomstillstånd och hur du ska ta hand om skador på bästa sätt. Du planera och utför en nödfallsplan, lär dig hantera syrgas med en Oxybox och mycket annat. Kursen består av en heldag med teori , en heldag i pool med praktiska övningar, ett teoriprov samt två dagar med övningar med verklighetsbaserade Rescue scenarios.

Rescue kursen är en av den viktigast kursera. Många dykare tycker Rescue är den roligaste men också den jobbigaste kursen och enligt många den absolut mest givande kursen.

Förkunskaper:

För att gå Rescue kursen ska du vara certifierad PADI Advanced Open Water Diver.

För er som vill bli Master Scuba Diver eller ta steget högre till Divemaster krävs att man gått Rescuekursen.

Boka in dig på ett kurstillfälle. Fyll i dina personliga uppgifter och bocka i rutan hur du vill hämta ut ditt teoripaket.

Alternative 1: Du har valt att hämta ut ditt teoripaket i bokformat och läser sedan igenom boken hemma före kursstart. Du får med tydliga studieinstruktioner om vad som skall göras.

Alternative 2: Du har valt att ett digitalt teoripaket och läser sedan igenom hela teoripaketet hemma på nätet före kursstart. Du får med tydliga studieinstruktioner om vad som skall göras. Väljer du detta alternativet få du ett mail med all information så du kan komma igång direkt.

OBS! Anmäl dig i god tid till kursen och hämta ut ditt teoripaket så snart du är anmäld.
Detta ger dig värdefull tid att i lugn och ro läsa igenom kurslitteraturen och komma väl förberedd till teoripassen.

Innan kursstart:

Egen Hälsodeklaration:

Du måste ta med ifylld Egen hälsodeklaration till kursstart.

Svara du Ja på någon av frågorna i hälsodeklarationen så ska du kontakta oss för mer information.

PADI Rescue Diver @ET-DC@eyJkeW5hbWljIjp0cnVlLCJjb250ZW50IjoicG9zdF90aXRsZSIsInNldHRpbmdzIjp7ImJlZm9yZSI6IjxoMT4iLCJhZnRlciI6IjwvaDE+In19@ DIVERS.se

Bokningsregler:

  • Bokningen är bindande.
  • För att genomföra kursen krävs minst fyra deltagare. Vi hör av oss till dig när kursen är fulltecknad och bestämmer då ett datum för kursstart.
  • Kursavgiften skall vara oss tillhanda innan kursstart.
  • Vid för få anmälningar kan kursen komma att ställas in, alternativt slås ihop med en annan grupp. Om så blir fallet meddelas alla berörda.
  • När kursen är betald kan du hämta ut din kurslitteratur.
  • OBS! Anmäl dig i god tid till kursen och hämta ut ditt teoripaket så snart du är anmäld. Detta ger dig värdefull tid för att i lugn och ro läsa igenom boken och komma väl förberedd till teoripassen.

Kursupplägg: 

  • Total teoritid med din instruktör ca 8-10 timmar uppdelat på 1-2 tillfällen
  • Ett pool pass med praktiska övningar på en heldag eller två kvällar samt 2 utedagar med praktiska övningar.
  • Transporter till och från dykplatser ingår ej.

Utrustningskrav

Komplett dykutrustning. Finns att hyra. Du behöver själv ha ABC-utrustning som består av mask, snorkel, hälremsfenor och handskar. Om du behöver köpa så hjälper vi till att välja rätt på våra dykcenter eller i våra välsorterade

webbshop här: DIVERS STORE

Övriga Utrustning info.

Du behöver även ha med dig kläder att ha på dig under torrdräkten. Det kan vara ett varmt underställ eller ett par joggingbyxor, en långärmad tröja utan huva och ett par varma sockor.

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig ditt dykcertifikat och loggbok för att visa upp för instruktören.

 

Totalt Ca 35 timmars Dykutbildning

                                                       

Vid första kurstillfället behöver du ha med dig ditt dykcertifikat och loggbok för att visa upp för instruktören.

 

Varukorg
There are no products in the cart!
Continue shopping
0