BCD eller Jackvästen

BCD-väst

BCD, som egentligen heter Buoyancy Compensator (eller Control) Device, är en väst som dykare har utanpå dykardräkten för att fästa tuberna i. Den har flytkroppar runt hela överkroppen, vilket ger en bekväm ställning under dyket.

Ett alternativ till BCD är en så kallad vinge, som har ett annat utförande än BCDn. Vingen har flytkroppen på ryggen, vilket gör att det frigörs plats på framsidan för annan utrustning som kan vara aktuell vid vissa typer av dyk.

Beroende på vilken sorts dykning som är aktuell har de olika västarna olika fördelar i förhållande till varandra, och det kan vara en god idé att se till att man har rätt utrustning. Om du är osäker, ta kontakt så hjälper vi dig att välja utifrån dina behov och preferenser.

För att göra det lätt att välja rätt har vi på divers.se handplockat våra favoriter och satt ihop produktpaket för alla nivåer och behov. Vi har allt för både nybörjaren och den mer avancerade tekniska dykaren, och har paket som passar alla. Om du har god kunskap själv och vill sätta ihop ett paket där du väljer tex BCD och regulator helt efter dina behov så hittar du delarna du söker här hos oss på divers.se. Om du är helt ny på dykning och vill ha ett prisvärt startpaket så hittar du även det här på divers.se.

För den som står i begrepp att resa utomlands och upptäcka mer exotiska undervattensvärldar än här hemma är vikten central att hålla nere. Då finns Scubapro Traveler Pro Package, som innehåller lättviktsprodukter i små storlekar, noggrant utvalda för att passa en lång resa och för att hjälpa den internationelle dykaren lättare komma till sina resmål.

På divers.se hittar du det du vill ha, oavsett vad det är!

Mer om hur man väjer BCD och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0