DIVERS.se

Dykdator

Startsidan 9 Dykdatorer Dyktillbehör 9 Category: Dykdator

Dykdator

Det finns en uppsjö av dykdator och dykprodukter på marknaden, och det är näst intill omöjligt att veta vad man ska välja. Dykdatorer är inget undantag, och det gäller att hitta en som dels täcker ens behov för den nivå man är på. Men eftersom dykdatorer (eller dykarklockor) är dyra produkter är det bra att tänka en bit in i framtiden också; vilken dykare är du om några år? Vi på divers.se hjälper dig att hitta rätt produkt för dina behov, oavsett vilka dom är. Som professionella dykinstruktörer har vi god kännedom om marknaden, och vi har valt ut dom produkter som vi själva menar har högst kvalitet i kombination med rimligaste pris.

Varför ska man han en dykdator egentligen? När man dyker är det av yttersta vikt att ha kontroll på hur länge man varit under ytan och även hur djupt ner under vilka tidperioder. Dykdatorn håller reda på det här under tiden så du kan läsa av den med jämna mellanrum för att se status.

När man börjar ett dyk meddelar man sin uppskattade dyktid för dykledaren, och om man av någon anledning missar den tiden måste man göra ett säkerhetsstopp. Det är obligatoriskt, men hur länge det varar avgörs av en kombination av på hur länge man varit under vattnet och hur mycket luft man har kvar i tuberna.

Klockan hjälper också till med att veta hur lång tid man kan dyka och ändå hinna tillbaka till uppstigningsplatsen innan luften tar slut. Det här är extra viktigt om man genomför flera dyk på en dag, pga att man måste veta hur långa intervall man behöver vara på ytan innan man gör nästa dyk, annars är risken stor att man tappar kontrollen på hur mycket kväve man har i blodet.

En dykdator är med andra ord ett mycket användbart tillbehör, och vi på divers.se hjälper dig att hitta den modell som är bäst för dig.

Mer om hur man väjer Dykdatorer och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0