Primär Dyklampor

Backup Lampor

Reservdelar Lampor

Showing all 29 results

Dyklampor Dykbelysning

Dyklampor äe viktig för den som har tänkt dyka i vattnen här i Norden är det en del i utrustningen som är väldigt viktig och som man kanske inte tänker på; dyklampan.

När man kommer några meter under ytan märks det tydligt att vattnet har filtrerat bort en stor del av färgerna, och det kanske inte ser så levande och fint ut som på de bilder och dykfilmer man sett. Då kommer dyklampan väl till pass, de varma färgerna framträder igen och det blir tydligare vad man ser på.

Vid 10 meters djup är inte bara många färger borta, det börjar bli mörkt också. Solen hjälper till, men vid 30 m och utan sol är det väldigt mörkt, och då är en dyklampa nödvändig för att kunna se något.

Precis som med många andra tillbehör till dykning finns det ett mycket stort utbud även när det gäller lampor, och det är ingen enkel sak att välja rätt. Normalt delar man in dyklamporna i två kategorier; primärlampa och backuplampa. Primärlampan är huvudbelysningen och den som ska se till att du har bra ljus och ser tydligt omkring dig. Backuplampan är en mindre lampa som mer är tänkt som en reservlampa till primärlampan. I idealfallet använder du bara primärlampan, men som alltid i dykningen strävar man efter redundans i alla system.

Svenska Nanight har ett stort utbud av dyklampor av hög kvalitet, och du hittar flera av dom i vårt sortiment. De har också en funktion som gör att dyklamporna numera kan laddas utan att man behöver öppna den, vilket gör dom mycket enkla att använda och minskar slitaget. Den som redan nu äger en lampa från Nanight kan uppgradera sin lampa med den nya laddporten, så på så sätt behöver du inte köpa en ny.

Mer om hur man väjer Dykbelysning och hur man underhåller dykutrustning  kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022 

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0