DIVERS.se

Torrdräkter

Startsidan 9 Dykdräkter 9 Category: Torrdräkter

Showing all 25 results

Torrdräkt

En skillnad mellan torrdräkter och våtdräkter är att torrdräkten sluter tätt kring kroppen och håller dykaren helt torr på insidan. Medan en våtdräkt har ett uppvärmt lager vatten mellan huden och dräkten som isolerar, kan det i en torrdräkt kan det vara nödvändigt att ha underställ eller annat för att hålla värmen, beroende av temperaturen där man dyker.

Det finns två typer av torrdräkter – skaldräkter och neoprendräkter, och de lämpar sig för olika användningsområden.

Neoprendräkten är av samma material som våtdräkten, och hjälper till att hålla dykaren varm samtidigt som den ger viss flythjälp. Vissa modeller av neoprendräkter håller värmen så bra att man kan klara sig utan underställ, medan andra gör sig bäst med något varmt under för att isolera mot kylan.

En nackdel med neoprendräkten är att gummit komprimeras när man kommer djupare, vilket gör neoprendräkten olämplig för djupdykning. Då kan det istället vara aktuellt med en skaldräkt. Den är inte av gummi, utan andra vattentäta material som kombineras på rätt sätt så den håller dig torr, tex cordura eller trilaminat (tre olika material kombinerade i laminat).

Cordura är ett mycket slitstarkt material som passar bra för krävande teknisk dykning. Det har hög riv-och slitstyrka, vilket gör att det ägnar sig bra tex vid vrakdykning där det kan finnas utstickande vassa delar som man inte helt har uppsikt över. När man använder en corduradräkt är det nödvändigt med ett torrdräktsunderställ under, då materialet i dykdräkten inte har några värmehållande egenskaper.

Vilket underställ ska man ha? Det finns speciella underställ för dykning vid olika temperaturer, och de är utvecklade för att ge bästa rörelseförmåga.

Vi på divers.se hjälper dig att navigera bland de dräkter och underställ som finns för att hjälpa dig att hitta det som passar bäst för dina behov. Ta kontakt med oss!

Vill du veta mer om Torrdräkter: Klicka Har

Mer om hur man väjer torrdräkter och andra dykutrustning kan du läsa ivår artikel:

DYKUTRUSTNING KOMPLETT GUIDE I 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0