DIVERS.se

Dykmask/Cyklop

Startsidan 9 Snorkelutrustning 9 Category: Dykmask/Cyklop

Dykmask/Cyklop

Dykfenor

Snorklar

Boots Huvor Handskar

Dykmasker/Cyklop

Att ha rätt dykutrustning när man dyker och snorklar är A och O, och cyklopet är en viktig del av utrustningen. En bra dykmask eller ett bra cyklop med rätt passform kan göra hela skillnaden mellan en bra och en dålig dykupplevelse. Hos oss på divers.se får du hjälp att välja rätt ur vårt breda sortiment.

Cyklop finns i flera material och utföranden, och det allra bästa materialet är silikon. Det är ett mjukt material som följer ansiktets form väl och gör att cyklopet sluter tätt. Mjukheten hos silikon varar i många år, vilket är en stor fördel när man köper en dykmask för vuxna där den inte byts ut lika ofta som hos ett barn som växer.

Alla dykmasker i försäljning hos divers.se är av högsta kvalitet, så oavsett vilken dykmask du väljer kan du vara trygg i att det är en produkt av bästa kvalitet som är bekväm att ha på.

Vilka olika sorters dykmasker finns det?

Det finns flera olika utföranden, där den vanligast förekommande typen av dykmask har en plastram som håller ihop glas och tätning (det som ligger an mot ansiktet). I vissa nyare modeller har man tagit bort ramen och fäster tätningen direkt i glaset, så kallad Frameless dykmask. Den ger ett bredare synfält och uppfattas av många som smidigare än den vanliga masken. En nackdel är att vridstyvheten i masken blir något lägre.

Numera finns ytterligare en variant där en ram med låg profil används istället för den vanliga profilen. Då får man ett bredare synfält men förlorar ändå inte i vridstyvhet. Glaset är dessutom vinklat inåt i nederkant, vilket ger ett bättre synfält även nedåt. Scubapro Synergy Twin dykmask är en produkt som använder den nya lågprofilmasken, och den kan du köpa hos oss.

Underhåll är centralt i all dykutrustning, så även dykmasken. Ta för vana att alltid skölja av masken i färskvatten efter användning, och förvara den mörkt och svalt när du inte använder den, då håller den i många år.

Vill du veta mer om olika dykmaskar: Klicka Här

Mer om hur man väljer en dykmask och hur man underhåller den kan du läsa i vår artikel:

HUR VÄLJER JAG BÄSTA DYKMASKEN ELLER CYKLOP. GUIDE 2022

Varukorg0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0